I tento týden vaříme s chutí. Protože celoškolní téma na tento rok je zdravá škola, pokoušíme se o zdravé vaření i my. Přináším Vám tentokrát pár receptů na luštěninová jídla. Prospěšnost našemu organismu je veliká, a i přesto jsou tato jídla chutná. :-) Všichni vám přejeme dobrou chuť.
Petra Košová
Suroviny:
600 g malých tmavých fazolí 1 ks cibule 1 ks papriky 3 lžíce oleje 3 ks rajčat 1 kostka MAGGI Bylinky bazalka a tymián 3 špetky papriky pálivé stroužky česneku, sůl, mletý pepř
Příprava:
Fazole si den předem namočíme, vodu slijeme a dáme do půl litru čerstvé vody vařit. Mezitím si nadrobno nakrájíme cibuli, papriku a česnek. Vše osmažíme na rozehřátém oleji. Tuto směs přisypeme do fazolí, ze kterých se téměř vyvařila voda, přidáme nakrájená rajská jablíčka, pálivou papriku, sůl a pepř. MAGGI Bylinky bazalka a tymián rozdrobíme do pokrmu a podléváme, až se fazole téměř rozvaří.
Suroviny:
fazole, kečup, sůl, pepř, sterilované okurky, cibule, vajíčka
Postup: Namočené uvařené fazole scedíme a necháme vychladnout. Cibuli jemně nakrájíme a usmažíme. Fazole dáme do misky, přidáme osmaženou cibulku, nakrájené sterilované okurky, osolíme, opepříme a vmícháme kečup. Kdo to chce vylepšit do dokonalosti, může přidat natvrdo uvařená a nakrájená vajíčka.
Další fotografie naleznete ve fotogalerii.
RYCHLÉ ODKAZY: